koffie melkspecialiteiten

Koffie melkspecialiteiten zijn er in vele soorten. Espresso is met een enkele uitzondering de bassis van melkspecialiteiten. Een goede stevige espresso geeft een betere smaak aan de melkspecialiteiten. 

De juiste soort melk en hoe deze op te warmen.

De keuze van de melk is zeer belangrijk. Het best is het om verse volle melk te gebruiken en deze te verhitten tot 65 graden Celsius in  een pan, magnetron of met een stoompijpje. Verhit melk niet boven de 70 graden Celsius aangezien melk boven deze temperatuur onomkeerbaar de samenstelling veranderd en hierdoor van smaak veranderd (bitter eb zuurder).

Meest gangbare koffie melkspecialiteiten zijn:

Cappuccino

Maak je door een espresso aangevuld met circa 150 ml opgeschuimde melk in een kopje van 180 ml te doen.

 

Caffé latte

Deze koffie is opgebouwd uit een espresso en circa 250 ml melk dat iets opgeschuimd is (een stuk minder dan bij een cappuccino).  De caffé latte wordt geserveerd in een kopje van 200 a 300 ml.

 

Latte macchiato

Latte machiato maak je door circa 300 ml melk op te schuimen (veel schuim) en dit in een glas te doen. Voeg vervolgens voorzichtig een espresso toe. Hierdoor ontstaan  de laagjes melk, koffie en schuim.

 

Macchiato

Macchiato is een shot espresso met daarop melkschuim (1 a 2 theelepels)

 

Flat white

Is een dubbele espresso met daarbovenop 100 a 130 ml melk die opgeschuimd is.

 

Café au lait

koffie verkeerd maak je door 180 a 200 ml koffie aan te vullen met 200 tot 250 ml niet opgeschuimde melk in een mok van circa 500 ml.

koffie melkspecialiteiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven