CoffeeVac, de bewaarbus om koffie vers te houden.

12.9521.95

De CoffeeVac is een koffie bewaarbus. Deze bus sluit volledig af van de buitenlucht doormiddel van een éénweg ventiel. Hierdoor kan er wel lucht uit maar geen lucht in en blijft de koffie lang vers!  De bussen zijn leverbaar in verschillende maten en kleuren.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

De CoffeeVac is uitermate geschikt om koffie vers te houden. De CoffeeVac sluit de bus volledig af van de buitenlucht doormiddel van een éénweg ventiel. Hierdoor kan er wel lucht uit maar geen lucht in en blijft de koffie lang vers!  De bussen zijn leverbaar in verschillende maten en kleuren zie specificaties onderaan.

Het bewaren van koffie

 Bewaar koffie op een koele donkere plaats. Buiten de koelkast.

Bewaar koffie zo lang mogelijk in de originele verpakking. Na het openen van de verpakking blijft de koffie het langst vers in een volledig afgesloten bus.

Het gebruik van meerdere bussen helpt om de koffie langer vers te houden. Dit werkt als volgt; een kleine bus waarin de voorraad voor een paar dagen zit, af en toe bij te vullen uit de ‘grote’ voorraadbus. Hierdoor wordt de koffie in de grote bus niet zo vaak bloot gesteld aan ‘nieuwe’ zuurstof en vocht.

De veroudering van koffie

Koffie verouderd sneller door contact met zuurstof, temperatuur verschillen, vocht en sterke geuren van andere stoffen.

De invloed van zuurstof op koffie

Zuurstof in lucht verouderd de koffie doordat er een chemische verbinding met de olie in de boon plaatsvind bij blootstelling aan de lucht. Hierdoor veranderd de samenstelling van de boon en ook de smaak. Dit proces wordt ook wel oxideren van de koffie genoemd. Door het openen van de verpakking of bewaar bus, wordt de koffie telkens opnieuw blootgesteld aan zuurstof. Er verdwijnt elke keer een beetje smaak van de koffie bij het openen van de bus. Laat een bus of zak koffie dus nooit lang openstaan!

Veroudering van koffie door vocht

Een koffieboon bevat een kleine hoeveelheid water (het meeste is verdwenen tijdens het branden van de koffie). Als de boon wordt blootgesteld aan een nattere omgeving zal de boon water opnemen en verander de samenstelling en smaak van de boon doordat het opgenomen water smaakjes meenemen.

Is de lucht droger dan de boon geeft deze water af, hiermee verdwijnen ook aroma’s en olieën uit de boon waardoor deze smaak verliest. Dit is de reden dat koffie bewaren in een koelkast of vriezer een minder goed idee is. Hierdoor ontstaan er bij het openen van de verpakking vochtverschillen en verouderd de koffie sneller. (warme en koude lucht hebben een andere vocht percentage) .

De invloed van temperatuur op de koffieboon

Koffie verouderd sneller bij hogere temperaturen. Dit komt doordat bij hogere temperaturen de moleculen sneller bewegen en de koffie meer blootgesteld wordt aan zuurstof. Bewaar de koffie daarom ook donker en koel, het liefst in een lage kast (warme lucht stijgt op). 

Koffie in de vriezer bewaren vertraagt het veroudering proces wat. Maar nadat de koffie uit de vriezer gehaald is verouderd de koffie zeer snel. Doe dit dus alleen als de koffie ‘gelijk’ uit de vriezer gedronken wordt.

De invloed van andere geuren op koffie

Geuren van andere stoffen kunnen opgenomen worden in koffieboon. Producten in de koelkast zoals kazen, groentes, etc. geven sterke geuren af. Maar ook producten buiten de koelkast geven geuren af die aan de koffie kunnen binden (schoonmaakmiddelen, knoflook, etc.). Bewaar koffie daarom in een ruimte/kast waar geen sterk geurende middelen bevinden en nooit in de koelkast.

Specificatie CoffeeVac

kleine coffeevac

Inhoud: 0,8 liter (ca. 250 gram koffiebonen)
Hoogte: 13,34 cm
Diameter: 10,48 cm

gemiddelde coffeevac

Inhoud: 1,85 liter (ca. 500 gram koffiebonen)
Hoogte: 19,68 cm
Diameter: 12,38 cm

Grote coffeevac

Inhoud: 3,8 liter (ca. 1000 gram koffiebonen)
Hoogte: 22 cm
Diameter: 18 cm

CoffeeVac, de bewaarbus om koffie vers te houden.

Extra informatie

kleur

zwart, transparant, mocca

Maat

0,8 liter (250 gram koffie), 1,85 liter (500 gram koffie), 3.8 liter (1 kg koffie)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Schuiven naar boven